Runningtherapie (Anoniem)

In augustus 2015 ben ik begonnen met runningtherapie bij Monique. Ik kwam bij haar terecht via de psychosomatisch fysiotherapeut waar ik aan het leren was om minder in mijn hoofd te zitten en meer in mijn lijf. Een logische vervolgstap in dat hele proces was om meer te gaan sporten. Aangezien dat voor mij echter een flinke drempel was kon ik mezelf daar moeilijk toe zetten. Toen ik dus van Monique hoorde besloot ik dat zij misschien wel mijn ‘stok achter de deur’ kon zijn. En als ik dan per ongeluk het ook nog eens leuk zou vinden was dat een geweldige bonus.
Na een kennismakingsgesprek zijn we van start gegaan.

In het begin vond ik het heel spannend. Ik had totaal geen zelfvertrouwen. Ik had overgewicht en mijn conditie was slecht, na 10 stappen was ik al druk op zoek naar mijn adem. Ik had bovendien naar mijn idee geen doorzettingsvermogen en ik vond mezelf al heel wat als ik het een week vol zou houden. Daarnaast was het de eerste keren erg intimiderend om op straat naast een dame te lopen die zo overduidelijk sportief was.

Gelukkig merkte ik al snel dat ik me daar minder en minder druk om ging maken. Monique paste het schema helemaal aan op wat ik aankon waardoor ik alleen maar positieve ervaringen op deed. We begonnen op een niveau wat ik goed aankon en gingen in kleine stapjes vooruit. Tijdens het lopen leerde ik over de techniek en af en toe kletsten we ook gewoon wat. Ook ging ik 1 x per week zelf lopen, soms alleen, soms met mijn partner.

En ineens liep ik langere stukken. Ineens was ik mijn kleine bos waar ik altijd hard liep ‘ontgroeit’.
Ongemerkt was ik op een punt aangekomen dat ik grotere afstanden kon lopen, langere tijd achter elkaar sportte en ik vond het nog leuk ook. Het gaf me een kick.
En in dat uur dat ik sportte, was ik niet bezig met me zorgen maken, of plannen wat er allemaal nog moest gebeuren. Sterker nog, zelfs na het lopen bleef dit effect aanhouden want als ik thuis kwam had ik zo veel energie! Mijn lijf was moe maar mijn hoofd was in jubelstemming.

Ondertussen zitten mijn hardloopsessie met Monique er op.
Dankzij haar heb ik enorm veel geleerd. Niet alleen technieken wat betreft het rennen (ademhaling, opwarmen, rekken, schema’s, enz.) maar vooral veel positieve dingen over mezelf.
Ik ben blij dat ik een half jaar geleden gestart ben met rennen en voorlopig hou ik er nog niet mee op!

Sportmassage (Mauro)

Sinds enige tijd kom ik in de praktijk bij Monique. omdat ik behoorlijk wat train iedere week , voelen vaak mijn spieren verzuurd en vermoeid aan.
Dankzij de massages van Monique kan ik ieder weekend fris en met soepele spieren aan mijn wedstrijden beginnen .
Een aanrader voor iedereen !!

Sportmassage (Han)

Tijdens de Ultraloop heb ik ontdekt, dat je met massage (ook tijdens de loop) een betere sportprestatie neerzet, sneller herstelt en dat het risico op overbelasting van blessures verkleind. Vanaf die tijd laat ik mij regelmatig masseren, daarvoor nooit. Een (sport)massage geeft ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling en zorgt voor een goede energiebalans in het lichaam. Tenslotte, een auto vraagt ook om onderhoud, daarom wil ik ook regelmatig in het welzijn van mijn lichaam investeren. Daar staat wel tegenover dat je ook dagelijks een meer algemene gymnastiek programma moet afwerken, waarin kracht- en lenigheids oefeningen zijn opgenomen. Op deze manier houd ik mijn lichaam in conditie.

Ik ben regelmatig onderbehandeling bij Monique, zeer vriendelijk en spontaan in de omgang. Zij heeft verschillende massagevormen en technieken bij mij toegepast. Met haar medische kennis behandelt zij mij deskundig en effectief. Zo geeft zij mij de massage die ik nodig heb om te herstellen of om mij goed voor te bereiden op een wedstrijd.