Heeft u last van een blessure? Beweegt u minder lekker? Heeft u pijn bij bewegen?
Moet u een operatie aan het bewegingsapparaat ondergaan?

Belangrijk is uw hulpvraag: waar kan ik als fysiotherapeut u mee helpen? Samen kijken we naar uw wensen, uw lichamelijke gesteldheid en uw mogelijkheden. Als fysiotherapeut wil ik u helpen om lichamelijke problemen op te lossen en het lichaam de kans te geven om het zelf herstellend vermogen in te zetten. Ik maak onder andere gebruik van de onderstaande technieken.

4 x T methode

De T’s staan achtereenvolgens voor Test, Trigger, Tape en Train. Bij deze methode worden verkeerde bewegingspatronen in het lichaam door middel van enkele tests opgespoord. Het gewricht wordt in de beperkte beweging losgemaakt (trigger). Ter ondersteuning vaak een tape aangelegd. Hierdoor kunt u beter (met minder pijn en met een grotere bewegingsuitslag) blijven bewegen, wat het herstel zal bevorderen. Meer informatie hierover vindt u hier.

fysio1

Mulligan

Bij het Mulligan concept worden passieve technieken (die de fysiotherapeut uitvoert) gecombineerd met actieve bewegingen (die u zelf uitvoert). De fysiotherapeut voert een passieve correctie uit tijdens een actieve beweging.

Met deze technieken wordt snel en pijnvrij functie teruggewonnen. Dat betekent dat u snel weer actief kunt werken aan uw herstel. Meer informatie hierover vindt u hier.

tapemed

Medical tapen

Medical tapen is een iets andere manier van tapen. Het doel is om spieren en gewrichten in hun functie te ondersteunen. Veelal worden hierbij spieren getapet. De achterliggende gedachte daarbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de beweeglijkheid van het lichaam, maar ook op de bloedsomloop en op het lymfestelsel. Door de tape aan te leggen wordt het lichaam geholpen in het zelf genezend vermogen. Meer informatie hierover vindt u hier.

medicaltapen

Oefentherapie

Oefentherapie wordt gebruikt om de belastbaarheid van het lichaam te vergroten. Op deze manier kunnen blessures voorkomen worden. Ook wordt oefentherapie ingezet om te herstellen van een lichamelijke klacht. Langzaam en systematisch wordt de belasting opgevoerd.

De oefentherapie kan bestaan uit mobiliserende oefeningen, stabiliteitsoefeningen, krachtoefeningen en training voor het algehele uithoudingsvermogen. Voor het geven van oefentherapie wordt gebruik gemaakt van verschillende oefenruimten (zie partners).

oef

Scar management = Littekenbehandeling

Littekenweefsel kan klachten veroorzaken aan het houdings- en bewegingsapparaat, maar kan ook het herstel negatief beïnvloeden. Het litteken wordt zo spoedig mogelijk behandeld met myofasciale technieken (de term myofasciaal komt van myogeen (spier) en fascie (bindweefsel)). Door deze bindweefsel en spierverbinding los te houden en/of te maken, blijft de beweeglijkheid van een gewricht optimaal. Na het losmaken van het weefsel wordt het litteken getapet. Meer informatie hierover vindt u hier.

scarman

Voor ervaringen van anderen, zie recensies.